Workshop Brushlettering

Workshop Brushletteren

 

Brushletteren is een techniek die bij het handletteren gebruikt wordt. Het lijkt een beetje op het schrijven met een ouderwetse kroontjespen, alleen wordt er nu gebruik gemaakt van een brushstift of van een penseel met waterverf.

Het resultaat is een poster met hele sierlijke letters.

workshop brushlettering

Omdat dit een erg lastige techniek is, heb ik hier een aparte workshop voor gemaakt.

Bij de workshops wordt u ontvangen met koffie, thee en wat lekkers. Op de tafel ligt alvast uw pakketje klaar. Hierin zitten alle materialen die nodig zijn voor de workshop en een werkboekje die we gebruiken om te oefenen.

Tijdens de 2,5 uur durende workshop beginnen we met de basis van het brushletteren. We starten met het maken van verschillende soorten lijnen en boogjes. Als we die onder de knie hebben gaan we de letters maken. Alle letters bestaan namelijk uit een aantal basislijnen en boogjes.

 

Je krijgt een werkboek waarin alle letters staan uitgewerkt. Hierin kun je zelf goed oefenen. Dit werkboek kun je thuis ook gebruiken als naslagwerk en oefenschrift.

Als we de letters hebben doorgenomen, gaan we de layout van de poster bepalen. Het is handig dat je vooraf een woord of korte quote hebt bedacht die je wilt gaan uitwerken.

 

U bent tijdens de workshop vooral zelf heel veel aan het tekenen. Ik zal veel dingen uitleggen en als u er niet uitkomt gaan we het samen doen.

Aan het eind heeft u uw eigen poster om mee naar huis te nemen. Daarnaast krijgt u het workshoppakket natuurlijk mee naar huis. Daar zitten genoeg materialen in om thuis verder te gaan met uw nieuwe opgedane kennis.

Ik geef de workshops op locatie in Meppel of de omgeving van Meppel. Ik heb in de agenda een aantal datums en locaties staan. Kunt u niet op deze dag of wilt u graag met een eigen groepje handletteren? Dan kan ik ook bij u thuis komen en kunnen we samen een datum afspreken. Hiervoor heeft u een groepje van minimaal 5 personen nodig.

%d bloggers liken dit: