Skip to main content

GM, GM! Vandaag vier ik mijn eerste jaar in de Web3-wereld!

Als illustrator was ik al een tijdje geïntrigeerd door de mogelijkheden van NFT’s, maar ik durfde de stap niet te zetten. Uiteindelijk heb ik het toch gedaan en heb er geen spijt van. Voordat je echter de markt op gaat om te verkopen, moet je eerst weten hoe het werkt. In dit artikel deel ik mijn ervaringen van mijn eerste jaar in de NFT wereld

Maar hoe begin je nu met je NFT avontuur?

Ik wist niet waar ik moest beginnen, maar gelukkig kwam Lisanne van NFT Wegwijs op mijn pad. In haar online cursus legde ze precies uit wat ik nodig had om van start te gaan. Ze leerde me hoe ik een wallet moest aanmaken, wat alle gekke afkortingen en termen betekenen, waar ik NFT-projecten kan vinden en waar ik op moet letten bij het instappen in een project.

Ik had nog nooit van Discord gehoord, maar na wat onderzoek begon ik het steeds beter te begrijpen. Kanalen en draadjes. Open en besloten. Hoewel ik tegenwoordig aardig wat tijd doorbreng in Discord, blijft het bij sommige projecten nog steeds enorm zoeken naar wat waar staat.

 

In welke NFT projecten ben ik gestapt

Na mijn eerste ervaringen met Discord was het tijd voor mijn eerste NFT: een los Muertos. Ik kocht deze kort na de reveal in de dump en verkocht hem op de top. Het was een fantastische start van mijn NFT-avontuur, want ik had een heerlijke winst gemaakt. Helaas heb ik daarna ook beginnersfouten gemaakt en verliezen geleden.

Het volgende project dat indruk op me maakte, was Lobstars. Ik vond het project kort na de mint, nog voor de reveal. Ik verdiepte me erin en was enorm onder de indruk van de artiest achter het project, Philip Colbert. Zijn manier van kunst maken in verschillende vormen en op verschillende manieren past bij de manier waarop ik naar kunst kijk. Ik stapte in en ben er nooit meer uitgegaan!

Binnen het project ben ik intussen geen gewoon lid meer, maar heb de rol van ” Community Helper” gekregen. Als community helpers  dragen we als sparringspartner bij aan het project en de Discord. Verder zorgen we ervoor dat (nieuwe) leden een warm welkom krijgen en beantwoorden we vragen indien nodig.

I’m here for the art

Intussen heb ik verschillende NFT’s gekocht en verkocht. Soms met winst, soms met verlies. Naast de Lobstars heb ik ook een aantal andere NFT’s die ik niet snel zal verkopen, omdat het project of de kunstenaar me heel erg aanspreekt.

Communities in Web3.

Een communiteit is een groep mensen die werk heeft of geïnteresseerd is in werk van hetzelfde project.

Ik kwam erachter dat ik hou van communities die gaan voor de kunst en niet voor de hype en snelle verkopen. Waar het niet alleen maar gaat over de Floor Price (de laagste prijs waarvoor een NFT van een project te koop staat) en wen Lambo (wanneer verdien ik zoveel geld dat ik een enorme auto kan kopen).

Ik hou van het maken van verbinding met anderen, zowel prive als zakelijk. Maar ook in de Web3-wereld kun je gewoon vrienden maken, ook al zitten ze aan de andere kant van de wereld en spreek je ze alleen online. Maar hoe geweldig is het dan dat je ze ook in het echt kunt ontmoeten op IRL-evenementen.

Mijn toekomst in de NFT’s

Intussen heb ik ook bedacht wat ik als illustrator zelf kan doen en wat bij mij past. Ik ben niet de persoon om een collectie te maken van 10K. Ik hou ervan om in mijn eigen stijl 1-1’s te maken. Nu is het de kunst om te kijken hoe ik dit het beste kan verkopen. Ik heb intussen mijn eerste kleine collectie gemaakt: naadloze patronen die gebruikt kunnen worden voor het ontwerpen van producten, banners en achtergronden.

Ik heb er een pagina over geschreven op mijn site 

Mijn project

Werken voor andere NFT projecten

Achter de schermen ben ik ook aan het werk bij een ander project.  Ik heb sinds bijna een jaar contact met Benjamin White. Hij is mijn grote steun en toeverlaat in de NFT wereld.  Hij is zelf een project gestart, waarbij hij iedere week een al beroemde of juist een opkomende artiest interviewt. Tijdens dit live interview die op Twitter wordt uitgezonden, kan er ook een kunstwerk die gemaakt is door deze artiest gemint (gekocht) worden.

Binnen het project maak ontwerpen voor de discord van de Audio Galleries, help ik in de discord met vragen beantwoorden en maak ik animaties, emoji’s en stickers. Ook zorg ik voor de ontwerpen voor Spotify, Open Sea en andere media uitingen.

Ik wil in de toekomst meer doen in deze wereld, want naar mijn idee zijn de mogelijkheden eindeloos.

En nu?

Ik ga mijn plan verder uitwerken:  Hoe ik mijn eigen werk het beste kan verkopen? Hoe kan ik mijn eigen merk worden.

Ik zie de mogelijkheden, ik zie de kansen.

Leave a Reply