Skip to main content

Ik hou van krijtborden met kleur en illustraties. Gelukkig mocht ik er weer 1 maken. Afgelopen maandag had ik een super leuk gesprek met Pascal en Denise van Alles over Gin. Zij hebben afgelopen maanden heel erg hard gewerkt aan hun Baravan, oftewel een caravan die ze als bar kunnen gebruiken tijdens evenementen en feesten. Ze hebben deze week hun eerste evenement, waarbij ze verschillende soorten Gin-tonic gaan laten proeven op een personeelsfeest.

briefing krijtborden

Briefing Krijtborden

Tijdens dit gesprek hebben we alle aspecten van het krijtbord besproken. Wat moet er op een krijtbord staan, welke stijl moet het krijtbord hebben, welke illustraties spreken het meeste aan op een krijtbord en natuurlijk welke tekst komt het beste over op het krijtbord.

Het was super leuk om te merken dat Pascal en Denise vol passie bezig zijn met dit project. Hier word ik zelf ook extra enthousiast van.

Wat moet er op een krijtbord staan?

Op het krijtbord moest het Bar Menu komen te staan met de 5 soorten gin-tonic die tijdens het evenement worden aangeboden. We hebben er voor gekozen om de naam van de drankjes groot op het bord te zetten en daaronder de beschrijving van de drankjes in kleiner in een scriptfont.

Bij alle drankjes hebben we bedacht wat voor soort illustraties hierbij zouden passen. Vol met ideeën ben ik daarna naar huis gereden en ben ik gaan schetsen.

Ik maak mijn eerste schetsen op de iPad, zodat ik makkelijk kan spelen met de layout van het krijtbord.

Toen ik wist welke kleuren ik zou gaan gebruiken, ben ik op zoek gegaan naar de juiste poscamarkers.

Ik heb gekozen voor de poscamarkers, omdat deze watervast zijn en goed tegen alle weersomstandigheden kunnen. Op deze manier blijft het krijtbord ook mooi als hij lang buiten staat. Ook als je per ongeluk langs het bord loopt en er tegenaan komt, blijft hij er goed op staan.

Het maken van het krijtbord

Toen het ontwerp door Pascal en Denise goedgekeurd was, kon de tekening woensdag op de caravan gezet worden. Omdat de Posca’s minder goed te verwijderen zijn, heb ik het bord eerst afgetekend met een gewoon krijtje, om de grove lijnen neer te zetten. Toen alles uitgemeten was, ben ik met washitape de lijnen gaan zetten waar te tekst moet komen. Ik vind washi tape echt perfect werken op krijtborden om dingen af te plakken en om een lijn te plaatsen voor de teksten. Je moet wel altijd opletten dat je met je letters de washitape niet raakt, want dan loopt het eronderdoor en krijg je lelijke vlekken.

Illustraties op krijtbord

Nadat alle teksten op het bord stonden, was het tijd voor de illustraties. Ik had deze vooraf al een keer geoefend op mijn eigen krijtbord, omdat ik de kleuren in elkaar wilde laten overlopen en ook op verschillende manieren over elkaar heen wilde zetten. Bij de rode roos, bleek de kleur namelijk beter uit te komen, wanneer ik een basislaag van roze had gezet.

Tijdens het tekenen werd er nog hard in en om de caravan gewerkt. Super leuk om te zien wat voor mooie Baravan ze gemaakt hebben. Ik kan me helemaal voorstellen hoe ze op een evenement iedereen voorzien van de lekkerste drankjes.

Om het bord helemaal af te maken, heb ik nog het logo en de social media op het bord gezet. Een logo met de hand maken is best tricky, aangezien dit er echt strak op moet staan. Gelukkig ging deze er ook strak op.

“Helemaal tevreden Sigrid! Het eindresultaat exact als het voorbeeld. Jij bent echt de bazin van de krijtborden!” 

Leave a Reply