Skip to main content

Huisstijl ontwikkeling Ik Zin Meppel

Afgelopen maand kwam Marian de Poel bij met de vraag of ik haar kon helpen met de start van haar eigen bedrijf. Ik ken Marian intussen een jaar of 20, waarbij we buren en collega’s fysiotherapie waren. Marian is een gedreven vrouw, met passie voor het helpen van andere mensen. Dit doet ze op verschillende manieren als fysiotherapeut, manueel therapeut en met haar haptonomie.

Hoe tof is het dan, dat ik nu haar mag helpen!

We zijn gestart met het sparren over haar bedrijf. Wie is ze en wat kan ze voor een ander betekenen? We hebben het gehad over haar bedrijfsnaam, over wat ze wil uitstralen en waar ze goed in is.

Aan de hand van wie Marian is en wat ze wil uitstralen, kwamen we op het Oranje en Paarse kleurenschema uit. Oranje staat voor vrolijkheid, warmte, energie en vriendschap. Eigenschappen die helemaal bij Marian passen. De paarse kleur is een hele krachtige kleur en staat onder andere voor vertrouwen, transformatie, intuïtie. Het is een hele inspirerende kleur en het brengt naar voren wat Marian voor haar klanten kan betekenen.

Aan de hand van een schets die Marian zelf al gemaakt had en haar wensen, ben ik aan de slag gegaan met haar logo. Ik maak voor een logo ontwerp altijd minimaal 3 schetsen. Na overleg gaan we 1 van die schetsen verder uitwerken. Het logo moet op verschillende manieren gebruikt kunnen worden, met en zonder ondertitel.

Presentatie Ik Zin Meppel

Marian heeft afgelopen week haar praktijk mogen presenteren bij de opendag van het Huis in Meppel, waar ze haar praktijkruimte heeft. Voor de presentatie hebben we visitekaartjes en flyers gemaakt, zodat iedereen Marian weet te bereiken.

Ook de website  staat intussen online.

Voor de website hebben we eigen iconen gemaakt. Deze iconen passen helemaal bij Marian. Ze heeft ze zelf getekend, waarna ik ze gedigitaliseerd heb. Dit zijn figuren die Marian ook zelf gebruikt in haar uitleg naar haar klanten toe. Hierdoor blijven ze herkenbaar voor haar klanten in haar behandelingen.

Leave a Reply