Je eigen GIFjes op Instagram en facebook?

Ben jij als ondernemer online actief en post je geregeld op social media? Dan weet je hoe belangrijk het is om herkenbaar te zijn en op te vallen tussen al die andere online aanbieders. Maar hoe doe je dat dan? Hoe kan het dat andere bedrijven direct herkenbaar zijn in hun posts en stories op Instagram, Facebook, TikTok en Twitter?

Hier zijn verschillende redenen voor. De personen achter het bedrijf zijn zichtbaar of ze voeren hun eigen herkenbare stijl door in hun stories en posts. Ze gebruiken afbeeldingen en GIFjes in hun stories die herkenbaar zijn en bij hen passen. Dit kan heel direct zijn in de vorm van video GIFjes, maar het kan ook door het gebruik van geanimeerde logo’s en illustraties in hun huisstijl.

Dit kun jij ook doen door persoonlijk voor jou ontworpen GIFjes en stickers te gebruiken. Je versterkt hiermee je merknaam en vergroot daarbij de zichtbaarheid van je merk en je personal branding.

GIFje van logo De Ridder BBQ en Bites

Versterk je merknaam en vergroot je zichtbaarheid.

Branded GIFjes ook voor kleine ondernemingen!

Nu vraag je je misschien af of dit niet alleen voor hele grote merken mogelijk is. Gelukkig is dit niet waar. Ook jij kunt een eigen account krijgen bij GIPHY zodat jij, maar ook je klanten, de GIFjes en stickers online kunnen gebruiken. We zorgen voor de juiste zoektermen, zodat je GIFJes goed vindbaar zijn.

Hoe kom jij aan jouw eigen GIFjes?

We starten met een persoonlijk gesprek. Dit kan met een kopje koffie of thee, maar in dit digitale tijdperk natuurlijk kan dit ook via Zoom, zodat we niet afhankelijk zijn van reisafstanden. Samen gaan we voor jou een plan maken. Want wat wil je met je GIFjes bereiken? Wil je je stories op instagram herkenbaarder maken met bewegende elementen? Wil je je logo gebruiken, of wil je illustraties die bij je huisstijl en je producten of diensten passen? Een andere mogelijkheid zijn leuke video GIFjes, waarmee je ook de persoon achter je bedrijf kunt laten zien.  Ook kun je evenementen, acties en aanbiedingen op laten vallen. GIFjes zijn hiervoor een perfecte eyecather. Ik maak de GIFjes aan de hand van jouw wensen en eisen speciaal voor jou.

Heb je al een marketingplan en een eigen huisstijl? Dan kunnen we deze gebruiken als basis.

GIFje Crossfit
Video GIF verkocht instagram

Video GIFjes

VideoGifjes zijn de perfecte manier een call to action te geven zoals een Swipe Up of naar de Link in Bio te verwijzen. Ook kun je op deze manier de personen achter het bedrijf laten zien. Want uiteindelijk zal jouw ideale klant willen weten van wie hij of zij koopt. Ook zijn de videoGIFjes de perfecte manier om humor in je post aan te brengen. En wat dacht te ervan om een GIFjes te gebruiken als bewegend beeld in je e-mail handtekening?

Hoe gaan we te werk?

1

Briefing

We bespreken wat jullie wensen zijn en wat jullie willen uitstralen met de GIFjes.
2

Bepalen van het soort GIFjes

Wil je geïllustreerde GIFjes, GIFjes van je logo of wil je video GIFjes. Een combinatie van deze is natuurlijk ook mogelijk.
3

Green screen?

Indien van toepassing video opnames, voor een green screen. De opnames worden bij jullie op locatie gemaakt.
4

Ontwerp en bewerking

Aan de hand van jullie wensen, maak ik verschillende soorten Gifjes. Jullie krijgen deze in concept toegestuurd en kunnen hier nog correcties in aangeven.
5

Online vindbaarheid

We bespreken onder welke hashtags jullie GIFjes vindbaar moeten zijn op social media. Deze voeg ik dan toe aan de bestanden.
6

Aanvraag Brand Channel

Ik regel dat jullie persoonlijke kanaal online vindbaar is bij de verschillende social media, zoals Instagram, Facebook, Tiktok, WhatsApp en Twitter.

Kwaliteit GIFjes

Ik maak de GIFjes in een hoge resolutie, zodat je hem ook op je website of in de nieuwsbrief kunt gebruiken. Wat wel goed is om te weten, is dat een GIFje op de social media als een klein bestand weergegeven wordt, zodat het  goed te gebruiken is en snel te laden. Giphy schaalt hiervoor het bestand naar een kleinere resolutie. Dit is geen probleem, want ik hou bij het ontwerpen van de GIFjes hier rekening mee. Ze worden zo ontworpen, dat ze ook op klein formaat duidelijk en herkenbaar zijn. Daarom is het van belang om de illustraties redelijk simpel te houden, maar dat ze wel de kwaliteit uitstralen die je wil.

GIFs van Logo voor social media

Je wil een GIFje speciaal voor je site? Dan heb je een Lottie nodig!

Wil je een GIFje die op je site kan gebruiken, die volledig schaalbaar is zonder pixelig te worden en die daarnaast ook snel laadt en je pagina niet vertraagd? Dan kun je het beste een lottie bestand laten maken. Dit is een op vector gebaseerd JSON bestand. Neem contact met me op voor de mogelijkheden voor het maken van geanimeerde iconen en animaties speciaal voor je website!

Waar kun je uit kiezen?

Iedereen is verschillend en uniek, daarom wil je geen standaard design, maar wil je juist je eigen herkenbare GIFjes. Ik heb 3 pakketten voor je samengesteld om uit te kiezen. Wil je wat anders? Dat kan, dan maak ik een offerte op maat voor je.

Logo pakket

195 (ex btw)

pakketprijs
 • 5 geanimeerde GIFjes van bestaand logo/tekst
 •  1 correctieronde
 •  Het aanvragen en regelen van een Brand Account bij Giphy.
 •  Uploaden van de bestanden inclusief de zoektermen waar jullie op gevonden willen worden.
Dit wil ik!

Video pakket

347* (ex btw)

pakketprijs
 • 5 Eigen video GIFJes
 • Opnames voor een green/ blue screen bij jullie op locatie
 • 1 Correctieronde
 • Het aanvragen en regelen van een Brand Account bij Giphy.
 • Uploaden van de bestanden inclusief de zoektermen waar jullie op gevonden willen worden.
Dit wil ik!

I want it allBeste keus

447* (ex btw)

Pakketprijs
 • 10 GIFjes, waarvan minimaal 5 videofragmenten.
 • Opnames voor een green/ blue screen bij jullie op locatie
 • 1 Correctieronde
 • Het aanvragen en regelen van een Brand Account bij Giphy.
 • Uploaden van de bestanden inclusief de zoektermen waar jullie op gevonden willen worden.
Dit wil ik!

Meer GIFjes? Dat kan natuurlijk, de minimale afname is 5 GIFjes. Iedere extra GIF kost € 25,-
* tot 50 km vanaf Meppel. Bij een grotere afstand, komt er een kleine toeslag bij.

Geïllustreerde Gifjes

Naast de logo’s en video GIFjes, kun je ook kiezen voor geïllustreerde GIFjes in voor jou herkenbare kleuren. Dit is een blikvanger voor je social media of voor op je site. Ik kan ook iconen voor je animeren, die je op je site kunt gebruiken.

Denk je dat dit wat voor je is of heb je nog een paar vragen? Neem dan vrijblijvend contact met me op voor de mogelijkheden. Bijna alles is mogelijk!

Groot bereik met GIFjes

Via het dashboard dat je op je Giphy kanaal krijgt, kun je het bereik van je GIFjes bijhouden. Ik heb op mijn eigen kanaal nu 48 GIFjes staan, met daarbij een bereik van meer dan 28 miljoen. Hierbij kun je zien welk GIFje het meest wordt gezien.

Wil jij je eigen GIFjes op Instagram en facebook?