Online workshops handletteren en illustreren

En daar zaten we dan ineens allemaal thuis. Het zat er al een beetje aan te komen, maar toch was het wel even schrikken. Het Covid19 virus heeft ons allemaal aan huis gekluisterd. De kinderen niet meer naar school en voor mij zijn er heel veel opdrachten en workshops gecanceld. 

Het mooie van deze tijd is dan wel weer de saamhorigheid. Ik breng behoorlijk wat tijd door op social media (“Mama, ben jij een beetje verslaafd??”) Maar die social media brengt me nu ook veel contacten en afleiding. Er gingen best veel mensen live workshops geven, maar voor kinderen was er nog niet veel. Dus heb ik besloten om iedere woensdag live te gaan op Instagram. Ik heb nu 2 live workshops gegeven en 1 workshop vooraf opgenomen en op Youtube gezet. En wat is dat leuk om te doen!

Ik probeer voor iedere workshop een aantal “spiekbriefjes” te maken, zodat men makkelijk mee kan doen en deze ook nog als oefenblad kan bewaren. 

kaartjes Workshop handletteren

Online Workshop Handletteren voor kinderen.

De eerste workshop stond in het teken van het basis handletteren.

Tijdens de live sessie op instagram deden er heel veel kinderen mee. Wat was het leuk om alle vragen te beantwoorden en tips en adviezen te kunnen geven. Nadien werd er zelfs een fles wijn thuisbezorgd als bedankje! Natuurlijk zat daar een mooi  zelfgemaakt kaartje bij.

Achtergronden met ecoline en stiften.

De tweede week was ik niet heel fit en heb ik de video alleen op YouTube en IGTV gezet en ben ik niet live geweest. Ik heb toen achtergrondjes van stiften en ecoline gemaakt. En ook al was ik toen niet live, ik kreeg via de DM zulke leuke en lieve reacties!

 

Workshop 3 doodlen en faux calligraphie

 

Workshop 3 was wel weer live op instagram te volgen.

We gingen doodlen aan de hand van de werkbladen die ik had gemaakt. Maar ook hebben we losse kawaii doodles gemaakt. Wat een mooie tekeningen kwamen er weer voorbij na die tijd! Jinthe kreeg zelfs een kaartje thuis gestuurd van een vriendinnetje uit haar klas met daarom allemaal mooie doodles en letters.

 

bloemen doodles

Workshop 8 april: 3D letters

En komende woensdag gaan we weer Live op Instagram. Om 11.00 uur gaan we aan de slag met het maken van 3D letters. Best lastig, maar met de oefenbladen erbij komt het helemaal goed!

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: