Studio Sigrid in 2020

De eerste werkweek van 2020 is aangebroken. Een nieuw jaar met nieuwe ronde en nieuwe kansen. Maar ook een jaar waarin ik dingen wil afronden van het afgelopen jaar, ga stoppen met een aantal dingen, maar ook volle bak ga voor nieuwe dingen. 

Afronden Propedeuse CMD

Een van de dingen die ik wil gaan afronden, is mijn propedeuse van de opleiding communicatie en multi mediadesign. Een leuke opleiding waar ik tot nu toe veel van heb geleerd. Maar ook een opleiding die me heeft doen beseffen, dat ik niet weer 4 jaar de schoolbanken in wil voor een algemene opleiding. Ik weet wat ik kan, ik weet wat ik wil en nu moet ik dit in acties om gaan zetten. Voor mij betekend dit, dat ik veel gerichtere scholingen ga volgen in de vakgebieden waar ik me op wil specialiseren.

De opleiding CMD heeft hele leuke facetten, maar hoe leuk het ontwerpen van games mij ook lijkt, ik ga daar uiteindelijk niets mee doen. Ik vind alles leuk om te leren, maar er moeten ook keuzes gemaakt worden. Vandaar dat ik na de propedeuse niet verder ben gegaan.

Webshop in afgeslankte vorm

Een ander deel is dat ik afscheid ga nemen van een gedeelte van mijn webshop. De producten van Papicolor zullen niet meer aangevuld gaan worden.  Afgelopen periode heb ik als ambassadeur van Papicolor content mogen maken voor hun social media. Super leuk om te doen. Ik heb veel mensen leren kennen en heb letterlijk en figuurlijk in de fabriek van papier, verf en drukwerk mogen kijken. Helaas blijkt dat het handletteren op zijn retour is, waardoor ze gaan stoppen met het handletterteam. 

Dit had ik natuurlijk zelf ook al gemerkt, workshops waren lastig vol te krijgen in 2019 en de aanvraag voor demo’s en kinderfeestjes liep ook terug. Ik blijf deze nog wel aanbieden, want ik vind het zo leuk om te doen! 

Waar ga ik dan mijn focus op leggen? 

Het “probleem” van mij is dat ik bijna alles leuk vind om te doen. Dit is tevens mijn valkuil. Want als je alles leuk vindt, dan is het lastig om focus te houden. Voor mezelf heb ik besloten dat ik me ga richten op:

Ontwerpen kun je zien in de meest brede zin van het woord. Denk hierbij aan het maken van logo’s, het ontwikkelen van huisstijlen voor bedrijven, het ontwerpen van posters, kaarten, raamtekeningen, enz enz.

Bij het ontwerpen komen alle interesses van mij samen. Tekenen, illusteren en mijn opleiding communicatie. Julie zullen hier dan ook steeds meer van tegen gaan komen op mijn social media. 

Social media

Ik heb afgelopen jaar veel minder post gedaan op social media. Dit kwam ook doordat ik  steeds minder “voor de leuk” ging tekenen. Komende tijd zal ik mijn feed langzaam gaan ombouwen naar de nieuwe stijl. Ik heb hem al wel in mijn hoofd, maar ik moet zien of het realiseerbaar is, dus het blijft nog even spannend!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: