Fotograferen, een oude liefde die niet roest.

Afgelopen weken heb ik verschrikkelijk genoten van mijn oude liefde, de fotografie. En zoals wel vaker wordt gezegd, oude liefde roest niet. De reden dat ik de camera weer tevoorschijn had gehaald, was dat Nanja, mijn dutchmini vriendin, had beloofd om haar bruiloft te fotograferen.

Wandelen bij Doosje, Wanneperveen.

Maar omdat ik vond dat ik nog wel een weer wat oefening nodig had, zodat ik ook echt een mooie reportage neer kon zetten, ben ik weer samen met mijn camera op pad gegaan. Eerst maar eens de natuur in. Daar kon ik heerlijk spelen met de instellingen van de camera, het maken van composities en met het spelen met de scherptediepte en sluitertijden.

 

 

Wandelen bij Wilsum, de IJssel

Ook tijdens een wandeling die ik met Peter heb gemaakt, had ik de camera weer mee. We waren naar Wilsum gegaan, een klein dorpje  van 800 inwoners (of eigenlijk stadje, want  Wilsum heeft stadsrechten). De familie van Peter komt daar vandaan en hij wilde daar graag eens kijken. Het bleek dat bij Wilsum een natuurgebied is waar de Koekoeksbloem groeit. Dit is in dat natuur echt een zeldzaamheid.

De structuur van de koekoeksbloem is heel bijzonder, het lijkt wel of er op de bloemen een patroon van allemaal kleine blokjes is gedrukt. Het gebied is een beschermd natuurgebied, waardoor je niet heel dicht bij de bloemen kon komen, maar deze bloem stond aan de rand en heb ik daardoor van redelijk dichtbij kunnen fotograferen.

Portretten schieten

Aangezien ik op de bruiloft natuurlijk mensen zou moeten fotograferen, was dit mijn volgende project. De locatie waar de bruiloft is, heeft hele grote ramen. Je hebt een super mooi uitzicht door deze ramen, maar het kan ook een nadeel hebben in de vorm van tegenlicht. Ik wilde hiermee gaan oefenen. Dus ‘s avonds met Anja en Roos het park in. Waar het de dagen ervoor stralend mooi weer was, betrok deze avond de lucht en pakten de onweersbuien zich boven ons samen. Dit gaf ook wel weer mooie effecten. We hebben heerlijk gelachen en daarnaast ook nog mooie foto’s gemaakt.

En toen was ik wel klaar voor het echte werk!

Afgelopen vrijdag was de grote dag voor Nanja en Wouter. De foto’s zijn gemaakt en zijn bijna klaar om afgeleverd te worden aan het bruidspaar. Ik zal binnenkort een blog schrijven over deze dag!!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: