Verandering doet goed

En dan is het al half december. Bij facebook komen de eerste posts voorbij met “het jaar van…”, op tv begint het Top2000 café, van mijn meest beluisterde nummers van 2018 op Spotify is een afspeellijst gemaakt en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Voor mij was december altijd weer een moment om te bedenken, wat ik nou eigenlijk aan het doen was. En de laatste jaren werd ik hier niet echt vrolijk van. Ik zat vast in mijn baan, mijn ogen deden niet wat ze moesten doen en ik had weinig energie.

Maar dit jaar zullen mijn gedachten veel positiever zijn!

En de meesten van jullie zullen wel weten hoe dat komt. Want alle negatieve dingen, heb ik kunnen omzetten naar een stukje positiviteit. Doordat ik met mijn ogen aan het klungelen ben geweest, heb ik in 2017 lang thuis gezeten. Ik wist niet meer of ik ooit zou mogen autorijden, zou kunnen werken en het voornaamste was, dat ik niet meer de moeder was die ik wilde zijn. En dat was een heel somber vooruitzicht.

Ik heb me op dat moment veel terug getrokken in mijn eigen schulpje samen met heel veel pennen en papier. Daarnaast kreeg contacten via social media met andere tekenaars. Ik ben me toen gaan verdiepen in de wereld van de social media en online marketing. Al snel kwam ik erachter, dat dit een hele bijzondere dynamische wereld is. Heel interessant!

Maar ook mijn workshops liepen goed, ik werd ambassadeur van Papicolor en met een groep van 11 dames richtten we Dutch Mini Sketchbook op.

Langzaam vielen de stukjes op zijn plek.

En na alles op een rijtje gezet te hebben, heb ik de beslissing gemaakt om het roer om te gooien. Ik wilde weer gaan studeren en mijn keuze is gevallen op de opleiding Communicatie en Multimedia Design. Een opleiding waarin ik mijn creativiteit kwijt kan, maar waarin ook gekeken wordt naar het aspect van de marketing omtrent social media.

In september heb ik afscheid genomen met een lach en met best veel tranen van mijn collega’s en patiënten binnen de fysiotherapie. Je bouwt toch een hele bijzondere band op met de mensen om je heen. Jarenlang heb je je patiënten gesteund in de moeilijkste periodes van hun leven. En ondanks dat je weet, dat ze bij je collega’s heel goed terecht komen, was het toch wel lastig….

En dan is het ineens al half december.

Ik moet zeggen, dat deze beslissing de beste is, die ik in de afgelopen jaren heb gemaakt. Ik doe nu elke dag dingen die ik leuk vind, ik kom met heel veel nieuwe mensen in contact en ik doe dingen die ik anders nooit had kunnen doen. Ik merk dat ik een leukere moeder en partner ben geworden en dat ik meer energie heb dan maanden geleden.

Natuurlijk zijn er ook minder leuke  kanten, ik heb geen basis inkomsten meer, verdien veel minder, ondanks dat ik veel meer uren werk verzet en moet keihard gaan blokken voor examens. Mijn conditie is bagger, want ik heb ineens een zittend bestaan, in plaats van een beroep waarbij je continu in beweging bent. Maar dat heb ik er allemaal voor over!

Gisteren had ik weer een dagje opleiding in Utrecht. In de trein heb ik kunnen werken, fotoreportages uitwerken, facturen maken en mijn administratie. En toen de trein om half 6 Meppel weer kwam binnen rollen, ben ik door gerold naar de vrijdag middag borrel van het Werkstation Meppel. Daar heb ik een heerlijk glas Portugese rode wijn geproefd en op het weekend geproost.

Terug naar huis, fietste ik door het donker, in de vrieskou naar huis. Maar ik had een warm gevoel van binnen. Ik realiseerde me, dat ik de juiste keuzes had gemaakt.

En ik kan me heel goed voorstellen, dat ik de komende maanden, veel vaker ga proosten met mijn gezin en met andere mensen in mijn omgeving. Proosten met een goed glas wijn of met een frisje, proosten op een heel goed leven, proosten op het maken van de juiste keuzes!

Proost!

IMG_9026

2 Comments on “Verandering doet goed

  1. Je vergeet de fantastische chocolade die je vrijdag hebt mogen proeven!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: