Boekrecensie: Letter Journal, Je dagelijks leven in handlettering.

recensie Letter Journal Karlijn van de Wier

Sinds ik ambassadeur ben van papicolor, kom ik in contact met andere producten dan waar ik al meer werkte. Zo ook het boek van Karlijn van de Wier. Ik volg Karlijn al een poosje op instagram, omdat ze van die fantastische traveljournals en muurtekeningen maakt. Ik wist alleen niet dat ze ook een boek had uitgegeven over handlettering, maar deze kwam ik tegen in het assortiment van Papicolor.

En als boekenverslaafde, heb ik deze dan ook besteld.

Wat als eerste opvalt, is dat het een mooi vormgegeven boek is met een harde cover. Ik hou hiervan, omdat dit de boeken een extra luxe uitstraling geeft.  Het boek is geen standaard boek met voorbeelden van lettertypes.  Karlijn heeft ervoor gekozen om per lettertype mooie teksten te schrijven. In deze teksten komen eigenlijk alle letters aan bod, zodat je alsnog een overzicht hebt.

Per lettertype legt ze stap voor stap uit hoe ze de letters heeft opgebouwd. Want ze ziet een letter niet meer als een letter, maar als een kleine tekening. Daarnaast legt ze ook heel goed de layout van een poster uit. Hoe teken je de letters ten opzichte van elkaar in een woord. Maar ook hoe je de woorden ten opzichte van elkaar positioneert.

Alle type letters komen aan bod, zodat je aan het eind van het boek een groot aantal verschillende letters hebt waar je uit kunt kiezen. Maar je hebt ook geleerd hoe je zelf letters kunt ontwerpen.

Ze heeft het Letter Journal genoemd, omdat ze het handletteren gebruikt in de alledaagse dingen. Hiermee kun je dan ook je eigen journal of travel journal maken.

Wat dit boek voor mij wat extra’s geeft, zijn de vele illustraties die Karlijn zelf gemaakt heeft. Dit is voor mij ook de reden waarom ik haar ooit ben gaan volgen. Ze maakt zulke mooie muurtekeningen. Mijn favoriet is denk ik het spekkoek recept. Maar dat kan ook wat te maken hebben met mijn eigen roots…

recensie Letter Journal Karlijn van de Wier
Letter Journal – Karlijn van de Wier

 

Wil je een mooi boek over handletteren en ben je daarnaast ook dol op illustraties en muurtekeningen? Bestel dan dit boek. Heerlijk om door te bladeren en te gebruiken bij je handletteren.

Als je dan ook nog haar traveljournal koopt via Papicolor, kun je gelijk je eigen journal maken. Deze travel journal heb ik mogen testen en ik kan je vertellen, ik ben er helemaal blij mee. Ik zal binnenkort hier wat over schrijven, om je te laten zien hoe goed de kwaliteit is van het papier!

Wil je het boek of de traveljournal een keer bekijken? Ik heb hem ook mee naar mijn workshops handletteren!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: