Papicolor Handletter teamdag

Handletter team Papicolor bij Royal Talens

Wat krijg je als je allemaal handletterfanaten samen in de fabriek van Royal Talens stopt?

Donderdag 6 september hadden we de tweede teamdag van het handletterteam van Papicolor. We waren deze keer uitgenodigd in het experience center van Royal Talens in Apeldoorn.

Samen met Aukelien ging ik die kant op. Bij aankomst stond er een geweldig lekkere lunch op ons te wachten. Na bijgekletst te hebben met de andere teamleden (helaas waren er een aantal nog op vakantie of ziek), werden we welkom geheten door Papicolor en Royal Talens. Er werd ons al een tipje van de sluier opgelicht over de specials die met kerst uitgegeven gaan worden door Papicolor. En ik kan jullie zeggen: “ik word er super blij van!!!”

 

Daarna gingen we onder leiding van Regina de fabriek in. Na een stukje geschiedenis over het bedrijf, gingen we door de draaiende fabriek. Martin Talens heeft in 1899 het bedrijf opgericht en na 118 jaar zitten ze nog steeds op dezelfde locatie. De fabriek is natuurlijk wel enorm vernieuwd.

Tijdens de rondleiding kon je zien dat er nog steeds mensen werken met passie voor verf, pastellen en ecoline. We hebben de verschillende soorten productielijnen bekeken. Vanaf het pigment, tot aan het eindproduct. En nu snap je ook, waarom de ene verf veel duurder is dan de ander. En als je ziet hoeveel werk en uren er zit in het maken van verf met de juiste consistentie, viscositeit en kleur, dan betaal je met liefde iets meer voor een goede kwaliteit.

Handletter team Papicolor bij Royal Talens
Papicolor Handletter team.

 

Na de rondleiding was het tijd voor de workshop van Martine Broere van Studio Suikerzoet. Martine heeft recent een boek uitgebracht, Letteren en tekenen met Ecoline. En als je met ecoline wilt leren werken of het al doet en extra tips en trucs wilt leren, dan is dit echt een aanrader!

De workshop was super leuk! Martine neemt je op een super enthousiaste manier mee in de wereld van de ecoline. Na oefenen, met het laten overlopen van kleuren in elkaar, gingen we voor het echte werkstuk: de cactus van ecoline. Ik hou van cactussen en van ecoline, dus dit was een super combinatie. Ik heb ervoor gekozen om eens niet voor een standaard groene cactus te gaan, maar wat te gaan experimenteren met kleur. En ik ben blij met het resultaat!

Martine gaat ook een workshop verzorgen bij het Mega Workshop Event. Als je kunt, geef je op en schuif aan! Voor de prijs van €65,- krijg je 2 volledige workshops van verschillende toppers (je kunt zelf kiezen uit verschillende workshops, zie mijn vorige blog), een zeer goed gevulde goodiebag twv €30,- , materialen, een luxe lunch, koffie/thee en heel veel gezelligheid! Het is echt heel weinig geld voor wat je ervoor terugkrijgt. En het geld gaat naar het goede doel, wat het nog mooier maakt.

Ik hoop jullie daar volgende week allemaal te zien. Er zijn nog een paar plekjes, dus schrijf je snel in!

Oh ja, wat je krijgt als je ons allemaal in een “snoepfabriek” stopt: heel veel gekwijl, vrolijkheid en hebberigheid. En ik heb me in kunnen houden, 1 schetsboekje en 1 potje gouden inkt…….

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: