Natuurfoto’s

Nadat ik vanmorgen eerst alle spullen voor de workshop van zaterdag heb klaargemaakt, is het tijd om te gaan genieten van het mooie weer.  Het heeft vannacht gevroren, op de sloten ligt een dun laagje ijs. Het is zonnig, maar nog net onder het vriespunt. Perfect weer voor een wandeling dus.

Ik heb de auto bij Doosje geparkeerd en neem de gele route. Die loopt langs een eendenkooi en midden door de weilanden. Ik hou ervan dat je zelf hekjes open en dicht moet doen om je route te kunnen vervolgen.

Afgelopen dagen heeft het veel geregend, waardoor de grond drassig is. Dit in combinatie met de vorst, zorgt ervoor dat je soms door de bevroren bovenlaag heen zakt en dan tot aan je enkels in de modder staat. Maar het geluid van de bevroren grond waar je over loopt (of even later doorheen zakt) is heerlijk.

Het is uitgestorven. Ik kom 1 andere vrouw tegen, maar verder loop ik in mijn uppie rond. Om me heen het geluid van de zwanen en de ganzen. Er zitten heel veel verschillende soorten ganzen. Ik baal een beetje dat ik mijn goede zoomlens niet mee heb, maar het is even niet anders.

Het is heerlijk genieten. Na 5 kilometer lopen ben ik bijna weer bij de auto. Ik kies ervoor om het laatste stukje over de weg te lopen in plaats van door het weiland. Dit is een goede keuze, want ik zie in het weiland waar ik zou moeten lopen een ree staan. Die kijkt even op naar me, maar ik ben ver genoeg weg voor hem. Als ik wel door het weiland was gegaan, had ik heb gestoord en was hij er vandoor gegaan.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: